Scuipi pe stradă? 1.000 de lei amendă! Primarul Buzăului: „Trebuie să civilizăm acest oraș, chiar dacă va fi nevoie să o facem cu forța”

Consilierii locali din Buzău au votat un regulament de convieţuire socială, care prevede amenzi chiar și de 1.000 de lei pentru cei care scuipă pe jos, mănâncă semințe în parcuri sau în faţa blocurilor, usucă rufele la vedere, pe balcon, sau bat covoarele în faţa blocului.

„Trebuie să civilizăm acest oraş, chiar dacă va fi nevoie să o facem cu forţa, dacă nu avem încotro”, a susținut primarul Buzăului, Constantin Toma, cel care a și inițiat proiectul.
Mai multe persoane și asociaţii de proprietari și-au arătat nemulțumirea, precizează HotNews.

Sancţiunile vor fi progresive, iar cei prinşi pentru prima dată că încalcă regulile vor fi iertaţi. Acestea vor consta în avertismente sau amenzi între 500 și 1.000 de lei. Cei care le vor aplica vor fi poliţiştii locali şi jandarmii.

„Prima dată se va face o notificare, iar dacă cetăţenii vor stărui în greşeală atunci se va veni şi cu amenzi pentru că trebuie să civilizăm acest oraş, chiar dacă va fi nevoie să o facem cu forţa, dacă nu avem încotro. Dar nu putem admite să scuipi pe stradă, să mâncăm seminţe sau să aruncăm tot felul de gunoaie. Trebuie să mai ştie şi de frică, că dacă arunci un gunoi pe stradă poţi plăti şi o amendă”, a declarat primarul Constantin Toma, citat de HotNews.
Sursa