Conducea regulamentar, când un motociclist i-a lovit puternic spatele mașinii. Supărat, a coborât imediat, gata să-i dea o lecție bărbatului neatent, dar când s-a uitat la pâmânt, i-au dat lacrimile. Ce se întâmplase în urma accidentului

Ceea ce a făcut Sayd după un accident în trafic nu numai că a uimit comunitatea locală, ci întreaga lume! Iar povestea de mai jos arată că putem toți avem ceva de învățat unul de la altul.

Sayd Omar Morales Akmad din Filipine conducea mașina, când o motocicletă i-a lovit autoturismul în spate. Bărbatul, tatăl a doi băieți gemeni, nu a fost deloc încântat când a văzut ce s-a întâmplat. Era vizibil supărat și cât pe ce să se răzbune pe tipul de pe motocicletă pentru daunele provocate.

Dar, când a văzut ce era pe asfalt, a rămas fără cuvinte: o pungă mare de orez împrăștiată peste tot.

Bărbatul care conducea motocicleta era un pescar sărac care se îndrepta spre casă, după ce cumpărase de la piață o pungă mare de orez ca să-și hrănească familia numeroasă.

Atunci, Sayd și-a dat seama că acea pungă de orez era singura sursă de hrană pentru familia motociclistului, iar acum toți membrii riscau să moară de foame.

Când poliția a sosit la fața locuilui, motociclistul și-a recunoscut vina, ba chiar s-a oferit să plătească pagubele, dar Sayd a spus clar „nu”.

Spre marea surprindere a tuturor, în acea clipă, Sayd și-a scos portofelul și i-a oferit bani omului care tocmai îi lovise mașina, ca să-și poată hrăni familia.

Pescarul abia și-a putut stăpâni larimile și i-a mulțumit lui Sayd pentru generozitatea și bunătatea lui.

„Puteți înlocui întotdeauna lucrurile pierdute, dar niciodată să nu pierdeți respectul și dragostea față de ceilalți!”, le-a spus Sayd prietenilor săi virtuali, după ce le-a împărtășit și lor povestea pe o rețea socială.