Efectele nebănuite ale statului la plajă asupra creierului, conform neurologilor

După numeroase studii, neurologii au denumit sentimentul de pace şi calm specific statului la plajă „spaţiu albastru“. Aceştia vorbesc despre cele patru moduri în care plaja influenţează psihicul.

Sentimentul incredibil de pace şi calm pe care îl experimentaţi la plajă este acum denumit „spaţiu albastru“. Aşa au numit oamenii de ştiinţă efectul pe care îl are asupra creierului combinaţia de mirosuri liniştitoare şi sunetele apei. „Spaţiul albastru“ este suficient pentru a vă face să vă simţiţi liniştit într-un mod hypnotic, scrie mysticalraven.com

În general, acest „spaţiu albastru“ influenţează organismul în patru moduri diferite:

Mersul pe plajă reduce stresul
Apa este leacul naturii pentru cei care au probleme cu stresul. Fie că înotaţi sau pur si simplu mergeţi cu picioarele prin apa, veti avea un sentiment de relaxare.

Plaja stimulează creativitatea
Eşti în pană de idei? Ei bine, oamenii de ştiinţă cred că soluţia la această problemă este statul la plajă. A fi în „spaţiul albastru“ vă permite să vă clarificaţi gândurile şi să abordaţi problemele sau proiectele într-un mod mai creativ. La fel ca şi meditaţia, plaja declanşează un sentiment de calm care vă permite să reflectaţi asupra a ceea ce trebuie să vă concentraţi.

Mersul la plajă poate reduce depresia
Sunetul hipnotic al valurilor, în combinaţie cu vederea şi mirosurile plajei, vă pot pune într-un spaţiu meditativ. La rândul său, vă puteţi goli mintea şi puteţi reflecta asupra vieţii într-un spaţiu sigur, departe de haosul vieţii de zi cu zi.

Petrecerea timpului pe plajă vă poate schimba perspectiva asupra vieţii
Natura, în general, a fost întotdeauna un factor important al unei vieţi fericite. Plaja face bine sufletului.Aşa că achiziţionaţi o cremă cu SPF şi împachetaţi un picnic, pentru că este timpul să mergeţi la plajă.