În sărăcia din Vaslui, se află cea mai modernă comună din România. Are piscină, loc de echitaţia şi teatru de vară

În cel mai sarac judet al tarii, în Vaslui, o comuna arata întocmai ca-n occident dupa ce timp de 25 de ani modernizarile s-au tinut lant.

Comuna Padureni este compusa din sapte sate si are mai putin de 5000 de locuitori. În sezonul estival, localitatea este plina de turisti, oameni care vin sa se relaxeze la sfârsit de saptamâna. Sunt chiar si turisti din strainatate care se delecteaza cu frumusetile satului vasluian.

Padureniul are cel mai mai longeviv primar din judetul Vaslui si planurile lui de transformare a comunitatii pe care o conduce sunt pe termen lung. Temistocle Diaconu (65 ani) tine frâiele comunitatii din 1990 încoace.

Localitatea aflata la 8 kilometri de Husi are o piscina de dimensiuni mari, cu sezlonguri, umbrele si un bar, un teatru de vara, un loc pentru echitatie, cu ponei si cai, si un parc foarte frumos amenajat, cu foisoare.

Pentru a transforma localitatea, primaria a obtinut fonduri externe. Prima data SAPARD si PHARE, apoi dupa intrarea Romaniei in UE, fonduri europene.

Au fost modernizati 4,3 kilometri de drum intre sate, s-au construit o retea de canalizare si statie de epurare, inca 7 kilometri de drum, trotuare. In comuna functioneaza doua dispensare, doua cabinete de medicina de familie, farmacii si un cabinet stomatologic. Scoala din Padureni are laborator de informatica si sala de gimnastica.