Urmeaza terapia cu ventuze la tine acasa pentru a scapa de cele mai cumplite boli!

Vacuum terapia” este o forma de medicina alternativa in care niste ventuze (borcanase sau paharele) sunt puse pe piele, cu scopul de a facilita absorbtia si eliminarea toxinelor pentru imbunatatirea starii generale a sanatatii.

Parte din medicina tradițională, cu rădăcini în cultura chineză, tratamentul cu ventuze este aplicat cu succes încă din cele mai vechi timpuri și are efecte benefice imediate.

Asemănătoare din punct de vedere al beneficiilor cu acupunctura, ventuzoterapia acționează pe mai multe planuri.

O bună modalitate de tratare a durerilor reumatismale, a celor de spate care apar în urma unui efort fizic prea mare, dar și a celor articulare este terapia cu ventuze.

Poziționate corect, ventuzele (atât cele din sticlă, cât și cele din cauciuc) ajută la îmbunătățirea circulației sangvine din zona dureroasă, la reducerea inflamației și relaxează mușchii, astfel încât supărătoarele dureri dispar.

Vei avea nevoie de:

cateva paharele sau borcanase mici (depinde de zona de aplicare – de exemplu pentru spate vei avea nevoie de 6-8 bucati)

alcool sanitar (in trecut, se folosea tuica sau palinca)

penseta sau o foarfeca medicinala

putina vata

Pregatirea:

In primul rand instrumentele utilizate trebuie foarte bine spalate. Dupa ce au fost igienizate, acestea se lasa la uscat.

Inainte de a aplica borcanasele, se curata cu vata si alcool sanitar pielea din zona unde vor fi aplicate

Aplicarea:

Luati cu penseta sau foarfeca putina vata si inmuiati-o in spirt

Dati foc vatei inmuiate in spirt si rand pe rand, introduceti flacara in cate un borcanas intors cu gura in jos pentru cateva secunde, aplicand apoi direct pe zona cu probleme.

Dupa ce ati aplicat toate borcanasele, lasati-le sa „actioneze” timp de 10 minute.

Pe lângă beneficiile pe care le aduce în cazul bolilor reumatismale, articulare și respiratorii, tratamentul cu ventuze mai este recomandat și pentru a grăbi la eliminarea mai rapidă a toxinelor din organism.

Aplicarea ventuzelor acționează direct asupra țesuturilor, ajutând astfel la reducerea depozitelor de grăsime, respectiv la eliminarea toxinelor din organism.